Over ons

Het Wijkberaad Laak Centraal is de bewonersorganisatie van Laak Centraal, grofweg het gedeelte van de stad Den Haag gelegen tussen station Den Haag Hollands Spoor en Rijswijk. Laak Centraal wordt begrensd door de navolgende straten: Laakkade – Rijswijkseweg – Paets van Troostwijkstraat – Jan van Beersstraat – Sinjeur Semeynsweg en de van Zeggelenlaan.

Wie zijn wij

Het wijkberaad is een stichting en heeft  in totaal een kleine honderd vrijwilligers.  De organisatie wordt aangestuurd door  een dagelijks bestuur van 3 personen en een algemeen bestuur van ongeveer 15 personen. Het wijkberaad wordt met subsidie van de gemeente Den Haag ondersteund een betaalde, part-time administratief medewerkster.

Wat doen wij

Het wijkberaad stelt zich tot doel de leefbaarheid, veiligheid en saamhorigheid in de wijk te stimuleren. Dit doet zij door allerhande activiteiten te organiseren en door actief samen te werken met vele andere organisaties en gemeentelijke instellingen, die in de wijk actief zijn.  Organisaties waar mee wordt samengewerkt zijn Mooi Welzijn, politie-bureau Laak, stadsdeelkantoor Laak, HVV Laakkwartier, Centrum Jonckbloetplein, Wijkbus Groot Laak, Nachtpreventie Laak,  de bibliotheek, bewonersorganisaties van omliggende wijken en vele anderen.

Jaarlijks organiseren wij ons wijkfeest en de kerstbrunch voor ouderen. Maar daar stopt het niet. Wij organiseren regelmatig bijeenkomsten voor bewoners in samenwerking met de gemeente, het stadsdeel, onze partners en de divers stichtingen die in onze wijk actief zijn.

Denk bijvoorbeeld aan een voorlichtingsavond over veiligheid om inbraken te voorkomen of een EHBO cursus voor onze leden en wijkbewoners maar ook activiteiten die in het buurthuis van de toekomst plaatsvinden.

We zijn regelmatig op zoek naar vrijwilligers die bij willen dragen aan de wijk. Wil jij weten wat je voor ons en voor jezelf kan betekenen? Neem dan vooral contact met ons op!

Wij zetten ons in voor een Laak waar iedereen, ongeacht geslacht, geaardheid of afkomst, zich veilig, welkom en thuis kan voelen!

 

Met vriendelijk groet,

Het dagelijks bestuur