Aan alle inwoners van Laak,

 

Hierbij willen wij jullie informeren over de testlocatie die vanaf aanstaande maandag in de Jan van Beersstraat opent.

Op de testlocatie wordt bij mensen met gezondheidsklachten getest of zij het coronavirus hebben. Mensen met koorts of luchtwegklachten (zoals hoesten of keelpijn) kunnen op afspraak laten testen op het coronavirus.

Het testen wordt uitgevoerd in een 12 meter lange bus. De bus komt te staan vlakbij voetbalclub H.V.V. Laakkwartier in de Jan van Beersstraat, ter hoogte van huisnummers 57-73. Deze locatie is zorgvuldig gekozen, rekening houdend met alle voorwaarden zoals bereikbaarheid en de mogelijkheid om een bus van 12 meter te kunnen plaatsen.

 

De locatie heeft voldoende ‘wachtruimte’ om op 1,5 meter afstand testers te kunnen toelaten en voldoet aan de overige corona regels. Bezoekers worden opgevangen door stewards, voordat zij de test in de bus zullen ondergaan. We streven ernaar dat de mensen die de test afnemen in de bus meerdere talen spreken.

 

Deze mobile testlocatie is een experiment dat we nu eerst 2 weken proberen, met daarna optie tot verlenging. Deze locatie is vooral bedoeld voor inwoners van Laak.

 

Wilt u zich laten testen?

Heeft u klachten en wilt u zich laten testen op het coronavirus? U kunt dit op 2 manieren doen:

  1. Maak een afspraak via het landelijke nummer: 0800-1202.
  2. Maak online een afspraak via https://www.coronatest.nl met uw DigiD

 

Vragen of klachten?

Heeft u een vraag of een klacht? Dan kunt u deze mailen naar corona.klachten@ggdhaaglanden.nl of u kunt de GGD Haaglanden bereiken op 088-355 01 00, vraag hierbij om doorverbonden te worden met de klachtenlijn van het coronaprogramma.