Misschien heb je ze de afgelopen tijd ook wel gezien in Laak: Metalen dekseltjes waarop, in verschillende kleuren, een wandelaar met een pijl te zien is. De grondplaatjes geven de route aan van een nieuwe wandel- en hardlooproute door het stadsdeel: “Sportief Rondje Laak”.

Er zijn meerdere routes uitgezet door het stadsdeel. Op Facebook wordt gesproken van een route langs de “mooiste en leukste sportieve plekjes van Laak”. Zo loopt de route onder meer langs de Trekvliet en langs de grens van Den Haag en Rijswijk. Ook een fitnessplaats, playgrounds en het open sportpark van HVV Laakkwartier hebben een plek op één van de routes gekregen.

“De route is tot stand gekomen na vragen uit de wijk om sport beter te faciliteren”, vertelde Bas Aukes, als sportconsulent in Laak was hij betrokken bij de totstandkoming van Sportief Rondje Laak. “De wandelroute moet een trigger voor mensen zijn om lekker te bewegen in de buitenruimte in Laak. Zien sporten doet sporten”. Omdat de bewegwijzering voor het sportieve rondje pas net is aangelegd kon de sportconsulent nog niet vertellen of er al gebruikt wordt gemaakt van de route.

Streetsport Playgrounds

In laak zijn maar liefst vier playgrounds waar Streetsport gratis sportactiviteiten organiseert na schooltijd en in het weekend. Ook kan je er sport- en spelmateriaal lenen.

  • Krajicek playground Ketelveld//Cruyff court Eljero Elia; ingang ketelstraat.
  • Krajicek playground Laakveld/Cruyff Court Madurodam; ingang Capadosesraat.
  • Krajicek playground Lipa; ingang Linnaeusstraat 12
  • Krajicek playground ’t Zandje; ingang Schimmelweg 200.

Bijzondere plekken

  1. Fantastisch groen plein vol sport- en spelmogelijkheden voor jeugd.
  2. Hof van Heden aan de Alberdingk Thijmstraat. Prachtig groen en rustig buurtpark.
  3. Wijkpark Cromvlietplein (in ontwikkeling) Cromvlietplein. Groot wijkpark vol groen maar ook nieuwe speel- en beweegplekken.
  4. Kruising laakkade/Allard Piersonlaan. Prachtige grote kunstgras voetbalkooi aan het water.
  5. Voetbalkooi Paets. Kruising Paets v. Troostwijkstraat/ Damasstraat. Prachtige voetbalkooi midden tussen het groen aan de rand van Laak.