Stel: je wilt iets over een ernstig misdrijf melden zonder dat je naam bekend wordt. Bijvoorbeeld omdat je de dader goed kent of bang bent voor eventuele gevolgen. Je kunt dan terecht bij Meld Misdaad Anoniem (M.). Ook voor de gemeente Den Haag komen jaarlijks 481 M.-meldingen binnen. Dankzij deze tips worden aanhoudingen gedaan en zaken opgelost.

M. is het onafhankelijke meldpunt waar je volledig anoniem informatie kunt geven over misdaad. Jouw anonimiteit staat hierbij altijd centraal. Je meldt bij M. over bijvoorbeeld geweld, overvallen, brandstichting, wapen- of mensenhandel, hennepteelt en andere drugscriminaliteit. Zo lever je een bijdrage aan de veiligheid in je eigen omgeving.

Anoniem
M. is dé plek waar je anonimiteit verzekerd is. Er werkt een klein team van goed opgeleide mensen. Zij hebben maar één doel voor ogen: jouw anonimiteit beschermen. In een vertrouwelijk gesprek nemen zij de details van je melding met zorg door. Ze bieden je een extra vangnet: voor als je wel wilt melden, maar niet bekend wilt worden. Alleen als jouw anonimiteit gewaarborgd kan worden stuurt M. de anonieme melding door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten. Als vervolgonderzoek de anonieme tip onderbouwt dan kunnen zij overgaan tot actie.

Onafhankelijk
M. is een onafhankelijk organisatie en geen politie. Voor hulp van de politie bel je 0900-8844. Bijvoorbeeld bij overlast van baldadige buurtkinderen of een aanrijding zonder gewonden. M. is er ook niet voor spoedeisende situaties. In dat geval bel je 1-1-2.

Bereikbaarheid
M. zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kan je 24/7 melden via meldmisdaadanoniem.nl/melden

Kijk voor meer informatie over M. op www.meldmisdaadanoniem.nl.